problemi za bandića

Ministarstvo graditeljstva nije dalo suglasnost na izmjenu zagrebačkog GUP-a

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 09.07.2019 21:06
  • Objavljeno 09.07.2019 u 17:12
Predrag Štromar

Predrag Štromar

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nije u utorak dalo suglasnost na izmjenu zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP), što znači da o njemu sutra neće moći odlučivati zastupnici Gradske skupštine

"U postupku izdavanja suglasnosti na Konačni prijedlog Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba, a nakon izvršenog uvida u dostavljenu dokumentaciju i elaborat GUP-a vidljivo je da ga treba dopuniti i izmijeniti", doznaje Hina u Ministarstvu graditeljstva.

Objasnili su kako sukladno zakonu, prostorni plan niže razine mora biti usklađen s prostornim planom više razine pa stoga Izmjene i dopune GUP-a moraju biti u skladu s Prostornim planom Grada Zagreba.

"Slijedom navedenoga elaborat prostornog plana je potrebno dopuniti i provesti ponovnu javnu raspravu, te potom ponoviti zahtjev za suglasnost ovom Ministarstvu", poručili su iz Ministarstva graditeljstva.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je ranije u utorak da će izmjene zagrebačkog GUP-a biti na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine ako za njih dobije suglasnost Ministarstva graditeljstva, a ako ih ne dobije, povući će GUP s dnevnog reda.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!