covid-19

Ministarstvo demografije zatražilo privremenu zabranu posjeta korisnicima domova

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 25.06.2020 15:18
  • Objavljeno 25.06.2020 u 15:18
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Ministarstvo za demografiju uputilo je u četvrtak prijedlog Nacionalnom stožeru civilne zaštite da za sve županije žurno donese upute o privremenoj zabrani posjeta korisnicima i izlaska korisnika iz smještajnih ustanova za starije i nemoćne osobe te osobe s invaliditetom

Izuzetak bi bile ustanove u kojima se pruža usluga smještaja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima s problemima u ponašanju za sve županije.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku taj je prijedlog uputilo s obzirom na pogoršavanje epidemiološke situacije na području cijele Hrvatske i pojave zaraze COVID-19 u većini županija.

Također, Ministarstvo zahtijeva da se u skladu s potrebama zaštitnom opremom opskrbe svi pružatelji socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi u Hrvatskoj.

Od početka pojave koronavirusa u Hrvatskoj, Ministarstvo je poduzimalo i nadalje će poduzimati sve potrebne mjere i aktivnosti kako bi se pravovremeno zaštitila sigurnost i zdravlje najranjivijih skupina u društvu, stoji u priopćenju. 

Ministarstvo ističe da je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje bolesti COVID-19, a svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Donošenjem mjera u svrhu sprečavanja širenja bolesti COVID-19,  sustav socijalne skrbi će se nastaviti prilagođavati ovisno o epidemiološkoj situaciji jer pravovremena zaštita zdravlja korisnika i zaposlenika je najvažnija, navodi Ministarstvo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!