RAJKO OSTOJIĆ POD POVEĆALOM

Ministar zdravlja ipak ostaje u Vladi, ali gubi HZZO

01.02.2014 u 11:22

Bionic
Reading

Spremaju se promjene u kabinetu Vlade, najavio je to premijer Zoran Milanović u televizijskom intervjuu prije dva dana. Prvo ministarsko ime koje je kroz neslužbene izvore 'nominirano' za smjenu bio je ministar zdravlja Rajko Ostojić. Ipak, čini se da Ostojić još neko vrijeme ostaje u Banskim dvorima

Prema informacijama Jutarnjeg lista, ministar zdravlja Rajko Ostojić ipak neće biti smijenjen, iako je premijer navodno nezadovoljan rezultatima restrukturiranja bolničkog sustava.

Kako je tportal jučer doznao, u Vladi su nezadovoljni jer se u zdravstvu dug čak gomila umjesto da se smanjuje. Ministarstvo financija za sanaciju zdravstva je izdvojilo već više od tri milijarde kuna, ali bolnice su istovremeno akumulirale novi dug veći od milijarde kuna.

Jutarnji list doznaje da će premijer Ostojiću oduzeti upravljanje Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. 'Moramo napraviti reda u zdravstvu, to nam je danas najveći problem. Slažem se da je puno teže uvesti red u zdravstvo nego u financije, gdje je dovoljno imati političku podršku i biti čvrst u provođenju zakona i rezultati će se brzo vidjeti', rekao je izvor Jutarnjeg lista iz Vlade.

Izdvajanjem HZZO-a iz Državne riznice Ostojić će izgubiti nadzor nad najmanje 16,5 milijardi kuna od zdravstvenih doprinosa.

Više pročitajte OVDJE.