OTVARA ROBNE ZALIHE

Ministar šalje 20 tisuća mesnih narezaka i 30 tisuća pašteta

19.05.2014 u 14:49

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je da je iz robnih zaliha na poplavom pogođena područja još u petak poslano tisuću ležajeva za evakuirane osobe iz Rajevog Sela i Račinovaca, a u nedjelju je na ta područja poslana hrana

Ministar Vrdoljak rekao je kako je riječ o 20 tisuća konzervi mesnih narezaka, oko 30 tisuća ostalih narezaka, oko 30 tisuća pašteta te 1500 kilograma svinjskog mesa. To je hrana koju je zatražio Stožer za zaštitu i spašavanje i koja je već isporučena na ugroženim područjima Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije.

Osim toga, istaknuo je ministar Vrdoljak, poslali su hranu i piće za 800 ljudi koji rade na nasipima, a jutros je organizirano slanje dodatnih 500 paketa dječje hrane.

Dodao je kako se Ministarstvo gospodarstva s dobavljačima za robne zalihe već dogovorilo o proizvodnji novih količina robe kako se ne bi povlačili samo proizvodi sa skladišta ako lokalni stožeri zaštite i spašavanja zatraže nove količine hrane, pića ili ležajeve.

Ministar Vroljak bio je danas u baranjskoj općini Petlovcu na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih potpora Ministarstva gospodarstva za projekte energetske učinkovitosti na području Osječko-baranjske županije.