SUSRET U MUP-u

Ministar Ostojić ugostio i darovao Markača

20.11.2012 u 14:53

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić primio je general-pukovnika Mladena Markača, ratnog zapovjednika specijalne policije MUP-a, koji je 16. studenog na Haškom sudu oslobođen odgovornosti za ratne zločine u vojno-redarstvenoj akciji Oluja

General-pukovnik Markač u Kabinet ministra policije došao je u pratnji Vlade Dominića, glavnog ravnatelja policije. Svoju zahvalu ratnom zapovjedniku specijalne policije, ministar Ostojić napisao je u posveti predajući mu monografiju 'Hrvatska policija u Domovinskom ratu': 'Poštovanom generalu Mladenu Markaču s radošću, u trenucima slobode i nove hrvatske pobjede.' Uz monografiju ministar Ostojić uručio je ratnom zapovjedniku specijalne policije i prigodne osobne poklone.

'Cijelo vrijeme vjerovao sam da nisam počinio ono za što me se tereti', kazao je među ostalim Markač napomenuvši kako je specijalna policija, ali i policija dala velik doprinos u stvaranju hrvatske države, kako su policijske snage bile i okosnica iz kojih je stvorena Hrvatska vojska.

Markač je također kazao je kako se sada kada je dobio i pravnu bitku na Haškom sudu želi posvetiti i pisanju o ulozi specijalne policije i policije u Domovinskom ratu, a ministar Ostojić mu je u tome pružio podršku.