GLASNOGOVORNICA SUŠAC

'Ministar mi je dodijelio službeni auto 24 sata na dan'

21.03.2014 u 15:05

Bionic
Reading

Glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prirode Dijana Sušac objasnila je zašto ima pravo na korištenje službenog automobila 24 sata dnevno nakon što je javnost doznala da je isti taj službeni automobil ukraden krajem prosinca ispred njezine kuće

'Osoba koja obavlja posao glasnogovornika ministarstva državni je službenik. Kao glasnogovornica, službeni automobil koristim sukladno 'Odluci o korištenju službenog automobila od 21. studenog 2012. godine', temeljem članka 39. i članka 74. Zakona o sustavu državne uprave i 'Odluke o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije, te načinu odobravanja službenih putovanja 5/12 i 128/12'.', objašnjava.


Poziva se na članak V. koji kaže da 'čelnik tijela može, posebnom pisanom odlukom, pod određenim uvjetima odobriti korištenje službenog osobnog automobila državnom dužnosniku III. skupine iz točke II. ove Odluke, državnom službeniku iz točke III. ove Odluke, kao i drugom državnom službeniku, a s obzirom na djelokrug i vrstu poslova koji se obavljaju u pojedinom tijelu'. 'Službeni automobil dodijeljen mi je na korištenje 24 sata dnevno zbog opisa posla kojeg obavljam, a ono uključuje cjelodnevnu dostupnost radnim danom i vikendom', kaže.

Glasnogovornica Sušac je u razgovoru za tportal potvrdila da je odluku o dodjeljivanju službenog automobila na korištenje 24 sata na dan potpisao ministar Zmajlović.

Službeni Golf 4 ukraden je na području Medveščaka ispred kuće Dijane Sušac između 22. i 23. prosinca 2013. Time je državni proračun oštećen za 123 tisuće kuna, procijenila je PU zagrebačka.