AFERA POTRESA SREBRENICU

Ministar iz BiH podvodio maloljetnice?

16.03.2010 u 13:17

Bionic
Reading

Policija Republike Srpske u utorak je uhitila zamjenika načelnika općine Srebrenica Ćamila Durakovića te nekoliko namještenika u toj općini kao i zaposlenih u srednjoj školi u obližnjem Bratuncu pod sumnjom da su umiješani u malodobničku prostituciju i trgovinu ljudima.

Mediji u BiH nagađali su kako bi u ovaj slučaj mogao biti umiješan i aktualni ministar sigurnosti te države Sadik Ahmetović, koji je također iz Srebrenice.

Ahmetović je odbacio tvrdnje kako je na bilo koji način povezan s navodnom malodobničkom prostitucijom na području Srebrenice i Bratunca zbog čega je tijekom dana policija uhitila više osoba, no potvrdio je kako je spreman surađivati u istrazi o tom slučaju s obzirom da je prije preuzimanja sadašnje dužnosti bio načelnikom Srebrenice.

"Riječ je o djevojčici kojoj sam dao stipendiju za školovanje isto kao što sam dao stipendije za još mnogo djece", izjavio je Ahmetović novinarima u Sarajevu koji su izravno pokušali provjeriti nagađanja po kojima je i državni ministar sigurnosti pod istragom povezanom sa slučajem mlade Romkinje, žrtve malodobničke prostitucije.

Ministar Ahmetović je kazao kako je s tim u vezi spreman dati izjavu inspektorima policije Republike Srpske koja je tijekom dana uhitila više osoba na području Bratunca i Srebrenice.

Među uhićenima su i zamjenik načelnika općine Srebrenica Ćamil Duraković te ravnatelj Srednjoškolskog centra u Bratuncu Nikola Rankić kao i nekoliko profesora.

Ministar Ahmetović je ustvrdio kako on s cijelim slučajem nema nikakve veze te je naznačio kako drži da je "žrtva podmetanja" kojima ga se pokušava kompromitirati kao ministra.

Glasnogovornik Centra službi sigurnosti u Bijeljini Dragomir Perić potvrdio je kako je provedena opsežna policijska akcija tijekom koje je pretraženo trinaest različitih lokacija u Srebrenici i Bratuncu.

Tijekom sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH koja je trajala u Sarajevu, zastupnik Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Drago Kalabić zatražio je provjeru informacije da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) priveli jednog od visokih bosanskohercegovačkih dužnosnika, no dobio je odgovor kako se takvo što nije dogodilo.