FRFLJAO NA SKUPU G7

Ministar dao ostavku zbog pijanog nastupa

17.02.2009 u 12:14

Bionic
Reading

Japanski ministar financija Shoichi Nakagawa najavio je u utorak da će dati ostavku na dužnost budući da se našao na meti kritika zbog svog ponašanja na novinarskoj konferenciji po završetku skupa G7 u Rimu proteklog vikenda

TOKIO - Nakagawina ostavka velik je udarac za japansku vladu u izbornoj godini. Nesretni ministar koji češće gleda u dno čašice ustvrdio je da nije bio pijan na konferenciji za novinare po završetku konferencije ministara financija i guvernera središnjih banaka G7 u subotu u Rimu, već da je bio pod utjecajem veće količine tableta protiv prehlade.

Iako se već ranije ispričao za svoje ponašanje, sada je najavio da će zbog zdravstvenih problema podnijeti ostavku čim donji dom parlamenta prihvati državni proračun za 2009/2010, za što će trebati nekoliko tjedana.

'Želim se još jednom ispričati što sam prouzročio probleme', rekao je Nakagawa u utorak. 'Bio sam prošle noći u bolnici zbog prehlade i malaksalosti. Napravit ću najbolje što znam i mogu kako bih ispunio svoje dužnosti.'

Nakagawi (50) je tijekom konferencije za novinare u Rimu padala glava, bio je omamljen, nije mogao složiti suvislu rečenicu, a čak je malo i zadrijemao.

Njegovu ostavku zatražila je oporbena Demokratska stranka u trenutku kada premijeru Taru Asu naglo pada popularnost u domaćoj javnosti uoči jesenskih izbora.