potpredsjednik Vlade

Milošević u Vukovaru: Zalagat ću se da se riješi problem nestalih, nemam iluzije da ću u tome uspjeti

18.11.2020 u 12:03

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, rekao je, sudjelujući u Koloni sjećanja u Vukovaru, kako nema iluzije da će se problem nestalih riješiti za njegova mandata, ali će se svakako zalagati za to. "Nadam se da će se dijalog otvoriti u narednom periodu i da ćemo pronaći, ako ne sve onda najveći mogući broj onih koji su nestali", rekao je Milošević koji sudjeluje u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Nema, kaže, iluzije da će se u njegovom mandatu riješiti problem nestalih. "Bit ću sretan za svakog onog koji će biti pronađen i za to ću se svakako zalagati", poručio je Milošević, potredsjednik Vlade iz redova SDSS-a. Poručio je i da je potrebno radi budućnosti i mladih naći zajednički put, put pomirenja i dijaloga.

"Danas, kao i '91. prije rata, više od trećine građana Grada Vukovara su građani srpske nacionalnosti. Mislim da radi budućnosti i radi mladih trebamo naći zajednički put, put pomirenja i dijaloga. Treba uspostaviti pravi dijalog na lokalnoj razini", naglasio je Milošević.

  • +49
Kolona sjećanja u posebnim epidemiološkim mjerama Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović/PIXSELL

Istaknuo je i da je od jučer u Vukovaru, a s njima je, kako je rekao, trebala biti jedna tiha i skromna žena, koja već 29 godina traži svojega supruga koji je nestao, obraćajući se svim institucijama.

"Ona to radi nenametljivo, bez gorčine i mržnje i ona je stvarno primjer jedne hrabre žene koja treba biti primjer svima nama. Ja se povodim tim primjerom", rekao je Milošević za N1.