podrška za probleme

Milošević o Milanoviću: Očekujem borbu za Hrvatsku u kojoj su svi jednaki

08.01.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Boris Milošević izjavio je u srijedu kako se nada dobroj suradnji Hrvatske i Srbije poslije predsjedničkih izbora, dok od novoizabranog šefa države Zorana Milanovića očekuje da će se boriti za Hrvatsku u kojoj su svi jednaki

Poruke u kampanji bile su razne i oštre, ocijenio je Milošević za Radio-televiziju Srbije (RTS), ukazavši kako je jedna od poruka koju je slao Milanović bila da će biti predan poštivanju Ustava RH i boriti se za Hrvatsku u kojoj nema povlaštenih. Milošević je uvjeren da su građani srpske nacionalnosti "dobro čuli te poruke" i da su većinom glasali za Milanovića.

Milošević je u video-uključenju za RTS rekao da je čestitao Milanoviću na izboru, a na Božićnom domjenku mu ukazao kako se nada da će biti predan onome što je u kampanji govorio - poštivanju Ustava RH.

Nadam se da će se odgovorno ponašati i voditi dobrosusjedsku politiku dijaloga, rekao je Milošević za RTS.

Milošević od Milanovića očekuje poziv na razgovore i razumijevanje i podršku za probleme Srba.

On je ocijenio da Milanović, iako kao predsjednik nema izvršne ovlasti, može utjecati na neke stvari i ocijenio važnim da s Pantovčaka šalje pomirljive poruke i stvara ozračje tolerancije u društvu.

U predstojećem periodu Milošević očekuje elektrificiranje i dovođenje vodovoda u sela u kojima žive pripadnici srpske manjine.

Milošević je, u povodu preuzimanja predsjedanja Hrvatske Europskom unijom, ocijenio da će "sve oči biti uprte u Hrvatsku".