'AJMO SAD SVI'

Milinović se cijepio protiv svinjske gripe

05.12.2009 u 12:34

Bionic
Reading

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović cijepio se danas protiv pandemijske gripe u Zavodu za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u Gospiću

'Zabrinut sam malim odazivom građana na cijepljenje protiv pandemijske gripe H1N1, stoga sam se danas odlučio cijepiti', izjavio je Milinović sudjelujući u javnozdravstvenoj kampanji za promociju cijepljenja protiv tzv. svinjske gripe.

Zajedno s njim cijepili su se državni tajnik Dražen Jurković, ličko-senjski župan Milan Jurković, gospićki gradonačelnik Milan Kolić, deseci članova mladeži HDZ-a i korisnici gospićkog Doma za starije osobe.

'Cijepljenje je najbolja zaštita'

'Cijepljenjem želim jasno dati do znanja hrvatskoj javnosti da je ovo cjepivo sigurno i da je ono najbolja zaštita od nove pandemijske gripe, od koje je do danas u Hrvatskoj blizu 50.000 oboljelih i više od 20 smrtnih slučajeva', rekao je Milinović dodavši da oni koji pozivaju građane da se ne cijepe šire dezinformacije.

Zabrinjavajućim je ocijenio podatak da su oboljeli mlađe životne dobi i da dosad nisu imali nikakvih kroničnih bolesti.

Milinović je poručio zavodima za javno zdravstvo u županijama da se potrude organizirati akcije cijepljenja - jer je ono najbolja zaštita protiv pandemijske gripe.

Uputivši slogan 'Deset sekundi za novi san' pohvalio je akciju Zavoda u Gospiću i pozvao sve građane Republike Hrvatske da se cijepe, čime će se smanjiti mortalitet.

'Ministar se cijepi ne zato što su me u tisku prozvali građani ili Spomenka Abveršek (predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi), nego zato što su ukinuti prioriteti, a to sam izjavio i prije', rekao je Milinović s kojim je na cijepljenje došla obitelj i roditelji.

Ministar Milinović je novinarima također izjavio da je jučer razgovarao i s premijerkom Jadrankom Kosor koja će se cijepiti početkom sljedećeg tjedna kada joj to dopuste svakodnevne obveze.