ALKARI I IMOĆANI STISLI MINISTRA

Milinović odustao od zatvaranja rodilišta!

17.05.2010 u 14:35

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Darko Milinović na današnjem je sastanku s predstavnicima alkara, Imoćana i Makarana obećao rad rodilišta do kraja godine, a obavezao se i pronaći sredstva za opremu izvanbolničkih rodilišta koja je planirao ukinuti

Prema priopćenju Ministarstva zdravstva, na poziv potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića, danas je u Ministarstvu održan sastanak na temu izvanbolničkih rodilišta s predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije: županom, gradonačelnicima Sinja, Makarske i Imotskog, v.d. ravnateljem Doma zdravlja, predstavnicima KBC-a Split, Viteškog alkarskog društva, Hrvatske udruge primalja te gvardijanom svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

'Na sastanku je ministar obavijestio da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nastaviti do kraja godine plaćati primalje koje su bile u sastavu izvanbolničkih rodilišta – Imotski, Sinj i Makarska. Nadalje, ministar je izvijestio da će Ministarstvo sudjelovati u opremanju i uređenju prostora rodilišta potrebnim sredstvima', ističe se u priopćenju Milinovićevog ministarstva.

Dodaje se da su nazočni izrazili zadovoljstvo predloženim mjerama potpredsjednika i ministra Darka Milinovića te su izrazili žaljenje ogradivši se od neprimjerenih izjava na prosvjednom skupu u Sinju i istaknuli potrebu poštivanja pozitivnih zakonskih propisa u Republici Hrvatskoj.