drugi mandat

Milina: Najvažnija je činjenica da smo jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu

25.08.2022 u 17:56

Bionic
Reading

Nikola Milina, koji je u četvrtak drugi put imenovan glavnim ravnateljem policije, poručio je kako transparentnost rada i otvorenost za dijalog ostaju imperativ u radu policije

„Kritike i savjete rado ćemo razmotriti i iskoristiti za poboljšanje policijskog sustava, čime će i građani biti na dobitku“, naglasio je Milina koji je prvi ravnatelj policije koji tu dužnost obavlja u drugom mandatu.

"Sigurnost građana uvijek nam je na prvom mjestu, stoga nastavljamo graditi povjerenje i partnerstvo, kao i svih ranijih godina“, rekao je.

Milinu je, na pet godina, imenovala hrvatska Vlada, na prijedlog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, priopćilo je MUP, podsjetivši da je 3. kolovoza raspisalo javni poziv za imenovanje glavnog ravnatelja policije. Od pet valjanih prijava, četvorica kandidata su pristupila razgovoru radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te rezultata.

Milina je na ukazanom povjerenju zahvalio ministru Božinoviću i Vladi.

Svim policijskim službenicima i službenicama zahvalio je na postignutim rezultatima u posljednjih pet godina.

„Svakodnevno ističemo iznimno povoljno stanje sigurnosti, smanjenje stope kriminaliteta, uspješnu zaštitu državnih granica, uspješnu međunarodnu suradnju te najvažnije – činjenicu da smo jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu“, istaknuo je Milina.

„Smatram to uspjehom predanih i profesionalnih ljudi, hrvatskih policijskih službenika i službenica, a ne mojim osobnim. Čast mi je što mogu nastaviti raditi s njima i pružiti im potporu u ostvarenju ovakvih rezultata“, rekao je Milina, prenosi MUP.

sve osim nogometa