primarno spasiti živote

Milina: Intenzivno čistimo ruševne i provjeravamo ima li zatrpanih osoba

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 29.12.2020 17:09
  • Objavljeno 29.12.2020 u 17:09
Nikola Milina

Nikola Milina

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u utorak poslijepodne kako se u središtu Petrinje intenzivno radi na raščišćavanju ruševina nakon razornog potresa i provjeri ima li osoba (u oštećenim objektima).

„Primarno je spašavanje života, provjeravamo sve informacije“, rekao je Milina potvrdivši da, osim u Petrinji, oštećenih objekata ima i u Sisku, Glini. „Policija obilazi sva ta mjesta i prigradska naselja“, izjavio je Milina za Hrvatski radio.

Izvijestio je da su statičari potvrdili da se može koristiti zgrada Policijske postaje u Petrinji, iz koje je policija nakon potresa privremeno morala iseliti, što će olakšati koordinaciju službi.

Potvrdio je da se radi na zbrinjavanju osoba koji ne mogu koristiti svoje domove. Oni se smještaju i u vojarnu u Petrinji, rekao je Milina.

Dodao je i da most u Brestu „nije u funkciji“, te da policija koordinira promet na mogućim pravcima. Ima velik broj građana koji dolaze radi rodbine i vraćaju se kućama, a ima i dio građana iz Zagreba koji žele pomoći u raščišćavanju ruševina, rekao je ravnatelj policije.

  • +8
  • +5

Čišćenje ruševina u Petrinji

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Naglasio je kako će policija poduzeti preventivne mjere kako bi spriječila moguće kriminalne radnje, česte nakon nesreća i nepogoda.

Policija je poduzimati preventivne aktivnosti i u Petrinji, Glini, Sisku. Pojačat će ophodnje, rekao je Milina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!