CRNA RUPA NA GOOGLE MAPSU

'Milijun dolara onome tko nađe točno označenu ulicu'

27.08.2011 u 15:59

Bionic
Reading

Nanese li vas put u Slavonski Brod, zasigurno ćete zalutati bude li vas vodio Google Maps. Umjesto u nekima od glavnih ulica u samom centru grada, završit ćete, ni manje na više, nago na autocesti A3 ili, pak, na mostu koji spaja Slavonski i Bosanski Brod

Iako su satelitske snimke toliko precizne da svaki Brođanin na Google Mapsu može s lakoćom pronaći svoju kuću, označavanje ulica više je nego neprecizno. Zbog toga su svi stanovnici Slavonskog Broda 'promijenili adrese stanovanja'. Primjerice, oni koji žive u Istarskoj ulici, prema Google Mapsu stanuju na adresi Čaplja, a adresa onih koji žive u Starčevićevoj promijenjena u Mostarsku. Ne jedna, nego čak nekoliko ulica u samom centru grada dobilo je isti naziv - Ulica Natka Nodila.

Čak je i dionica autoceste A3 Bregana-Lipovac postala jedna od slavonskobrodskih ulica. Naime, sjeverni trak te autoceste označen je kao Ulica Stjepana Radića te će tako oni koji trebaju doći u Radićevu završiti na autocesti koja vodi put Zagreba. Neugodno će se iznenaditi i svi koji žele pronađi zgradu Županije koja se nalazi u centru grada u ulici Petra Krešimira IV. Naime, vode li se Google Mapsom, završit će na granici s Bosnom i Hercegovinom, točnije na mostu koji spaja Slavonski i Bosanski Brod.
Ukratko, sve ulice Slavonskog Broda pogrešno su označene.

GOOGLE NIJEM I NA SLUŽBENI APEL GRADA

'Grad je odavno službeno zatražio da se nepravilnosti isprave. Pokušali smo putem svih mogućih kanala, no bezuspješno. Jedini odgovor koji smo dobili bio je taj da se za svaku pojedinu pogrešno označenu ulicu treba poslati poseban zahtjev za ispravkom. Do danas nema bitnih pomaka, a pogreške, unatoč apelu grada i stotina građana, nisu ispravljene', rekao je za tportal pročelnik grada Davor Rogić.

Nakon tisuća bezuspješnih apela građana da se pogreške isprave, lokalni brodski portal sbonline.net napravio je parodiju pod naslovom 'Google Hrvatska natječaj za 1.000.000 dolara' poručivši tako da ni za milijun dolara nitko ne može naći ni jednu ispravno označenu ulicu Slavonskog Broda na Google Mapsu. Nakon čak šest godina bezuspješne borbe, Brođani su svoj grad u šali prozvali 'crnom rupom' Google Mapsa jer je i uz najsuvremeniji Tablet ili iPhone, Google Maps potpuno beskoristan za područje grada Slavonskog Broda.