BRANI HASANBEGOVIĆA

Milijan Brkić: I Mesić je pjevao ustaške pjesme

10.02.2016 u 22:26

Bionic
Reading

Desna ruka predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Milijan Vaso Brkić na svom Facebook profilu napisao je opširniji komentar na slučaj ustaške kape na glavi ministra kulture Zlatka Hasanbegovića

Njegov status prenosimo u cijelosti:

'Potraga za tragovima „ustaštva“ poprimila je razmjere histerije. Posebni odredi aktivista, poput nekadašnje OZNA-e tragaju za „ustašama“, „fašistima“, „nacistima“ i sličnima kako bi opravdali smisao svoga postojanja. Bez „fašista“ nema potrebe ni za „antifašistima“.

Naročito istaknuta meta je ministar kulture dr.sc. Zlatko Hasanbegović. Posebno obučene i opremljene "trojke" kopaju po starim novinama ne bi li pronašli nešto čime bi ga kompromitirali. A sve zato da bi se sačuvale privilegije i održalo na proračunu.

Britanski princ Harry slikao se s kukastim križem. Mitropolit Porfirije pjevao je četničke, a Stipe Mesić ustaške pjesme. Tvrdio je da smo „dva puta pobijedili“ i opet je postao doživotni počasni predsjednik „antifašista“ ili tako nešto. Drago Pilsel je kao mladić bacao molotovljeve koktele na sinagoge, a sada je ljevičarska „građanska“ ikona. Tomislav Nikolić četnički je vojvoda i predsjednik Srbije, a nekadašnji četnik Aleksandar Vučić je premijer. I gle čuda, od svega je problem ministar Hasanbegović koji se 1993. tijekom rata kao mladić slikao s kapom pripadnika HOS-a.

Mi smo kao demokratska Stranka izrekli jasan stav protiv svih totalitarizama, i nacizma i fašizma i komunizma i svih totalitarnih ideologija. Prestanimo se već jednom baviti prošlošću, prestanimo više kontaminirati hrvatsku javnost i građane mržnjom i prizivanjem zla.

Temelj hrvatske države je Domovinski rat i hrvatski branitelji. Prestanimo kopati po nacionalnim ranama i okrenimo se budućnosti. Idemo razgovarati o tome što moramo napraviti da bi Hrvatska sutra bila uređena država i da nam djeca ne bi selila iz naše prekrasne zemlje.

Stoga, u smiraj današnjeg dana - blagdana pepelnice, što nama katolicima označava početak korizmenog razdoblja, mogu reći kako nas samo vjera u Boga i u bolje sutra može voditi u nešto novo i razumnije, jer "I NAŠ USKRS JEDNOM MORA SVANUTI"', napisao je Brkić.

Reagiranje Drage Pilsela: Brkiću nije stalo ni do istine ni do pravde

Nakon što je objavljena reakcija HDZ-ovca Miljana Brkića na novi skandal ministra kulture dr. Zlatka Hasanbegovića, oglasio se i prozvani Drago Pilsel. 'Brkić kaže: ''Drago Pilsel je kao mladić bacao molotovljeve koktele na sinagoge, a sada je ljevičarska 'građanska' ikona.'' Moram, po tko zna koji puta, demantirati ovu monstruoznu laž ali i konstatirati da se HDZ i ne služi nego lažima i manipulacijama. Kako je objavljeno u mojoj knjizi Argentinski roman (Profil, Zagreb, 2014, str. 109): 'Po povratku sa neke fešte gdje smo se napili (bila je to 1978. i imao sam 16 godina, op. D.P.), pokojni brat i ja bacit ćemo kamenje na prozore sinagoge u blizini naše kuće još dok smo živjeli u kvartu Florida. Ja sam o tome već svjedočio, ali želim da to svjedočanstvo ostane zabilježeno i u ovoj knjizi'. Kako sam pojasnio u knjizi i drugdje, u više navrata, bili smo zatrovani ustaškom ideologijom ali i mržnjom prema Židovima što je bila jedna od temeljnih karakteristika tzv. NDH koju je pak Zlatko Hasanbegović već u zrelim godinama veličao kao član domovinskog Hrvatskog oslobodilačkog pokreta - HOP, činjenicu koju Brkić svojim podmuklim lažima ne može izbrisati. Dakle, već niz godina se na neoustaškim portalima ponavlja laž da sam bacao, dakle, više njih, molotovljeve koktele na sinagoge, ne jednu već više njih. Tu neoustašku propagandu preuzima 'diplomirani kriminalist' Miljan Brkić pokazujući da mu nije stalo do istine ni do pravde. Ja sam se, za razliku od ministra Hasanbegovića, jasno distancirao od veličanja ustaštva i od bacanja kamena na prozor sinagoge. Za to sam javno molio i dobio oprost čelnih ljudi židovske zajednice u Hrvatskoj o čemu je bilo riječi početkom predsjedničkog mandata Ive Josipovića, 2010., kada je i počela cirkulirati ova nesitina o meni. Zahtjevam Brkićevu ispriku', stoji u reagiranju Drage Pilsela.