izborna utrka

Milić o Milanoviću: 'Mesija ljevice preko noći postao preplašeni zec'

04.04.2024 u 05:57

Bionic
Reading

Kandidat HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor i glasnogovornik Vlade Marko Milić bio je gost Newsnighta televizije N1 gdje je razgovarao o parlamentarnim izborima.

Milić je kandidat HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor: 'Sada je došlo vrijeme za okrenuti stranicu i boriti se na drugoj razini', rekao je na N1.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa donijelo je odluku da glasnogovornik Vlade Marko Milić nije povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa dopisivanjem sa šefom Hrvatskih šuma oko zapošljavanja Nike Dujmovića u toj tvrtki. Taj slučaj prokomentirao je i Milić.

'Oko tih nekoliko poruka koje su razmijenjene s bivšim predsjednikom Hrvatskih šuma, ja sam o tome više puta javno komunicirao i rekao sve što je bitno oko toga. Vidjeli ste odluku Povjerenstva, trpio sam napade zbog nekoliko poruka koje su izvučene iz konteksta i ne ukazuju ni na što. Ono što je pravno mjerodavno, važno je da ja nisam mogao niti utjecao na nezakonite radnje. Nisam imao nikakvu namjeru učiniti ništa kriminalno ', pojasnio je Milić.

Milić: Mesija ljevice preko noći postao preplašeni zec

Glasnogovornik Vlade prokomentirao je i Milanovićevu kandidaturu na parlamentarnim izborima.

'Mesija ljevice preko noći je postao preplašeni zec. Ako je Milanović već imao namjeru kandidirati se na izborima onda je trebao biti hrabar i podnijeti ostavku. Kada je najavio kandidaturu bili smo sretni zbog prilike da se sučele Andrej Plenković i Zoran Milanović', rekao je.

'Nismo se ničega bojali, on je očito taj koji se boji', dodao je.