BARBANSKA TRKA ZA IZBORE

Miletić i Milanović na istom mjestu, hoće li pasti i dogovor o koaliciji?

21.08.2015 u 00:19

Bionic
Reading

Hoće li SDP u nedjelju, u Barbanu pogoditi u sridu prstenca i osigurati ulazak IDS-a u proširenu Kukuriku koaliciju? To se pitanje otvorilo nakon što je potvrđeno da će se u Barbanu na istom mjestu, u isto vrijeme naći premijer Zoran Milanović i predsjednik IDS-a Boris Miletić. Iako medijski napisi govore i o neformalnom susretu dvojca, šef najjače stranke u Istri za tportal kaže da je o eventualnom sastanku doznao iz medija, ali da je uvijek spreman na razgovore s premijerom

Prema medijskim napisima, šef SDP-a Milanović i šef IDS-a Miletić u Barbanu bi konačno trebali razriješiti višemjesečnu trakavicu vezanu uz koalicijsku suradnju.

Naime, obojica će se u nedjelju kao gosti naći na tradicionalnoj barbanskoj Trci na prstenac, a prema izvorima iz SDP-a taj bi događaj trebao biti iskorišten za neformalni susret i razgovor šefova dviju stranaka.

O bilo kakvom susretu ili razgovoru Miletić je, kaže za tportal, doznao iz medija. 'Nisam primio nikakav poziv na sastanak ili razgovor. U svakom slučaju, spreman sam razgovarati s premijerom, kao i svaki put dosad', kazao je Miletić za tportal.

Iako mediji pišu o konačnom dogovoru o koaliciji, Miletić daje do znanja da je potez na SDP-u.

'Što se tiče eventualnih razgovora o koaliciji, njih će voditi isključivo pregovarački tim koji je imenovala stranka. I ponovit ću još jedanput: programska koalicija jedino je o čemu možemo razgovarati. Bez konkretnog programa i jasne garancije da će ga se svi partneri držati, nemamo o čemu razgovarati', zaključio je Miletić za tportal.

Hoće li ga u nedjelju premijer u ćakuli ipak uspjeti omekšati, tek treba vidjeti.