ZAJEDNICA POVRATNIKA

'Milanoviću su se do sada morali osušiti svi ekstremiteti'

17.06.2014 u 14:33

Bionic
Reading

Zajednica povratnika Hrvatske (ZPH) ocijenila je danas kako su prihvaćenim izmjenama i dopunama Zakona o područjima posebne državne skrbi Vlada i saborska većina Kukuriku koalicije još jednom pokazali bezdušnost prema braniteljima te ponovno omalovažili i oštetili povratničko-braniteljsku populaciju u ratom stradalim područjima

Predsjednik ZPH Josip Kompanović u priopćenju ističe kako je tim izmjenama produžen rok za povrat novca braniteljima na područjima posebne državne skrbi, koji su vlastitim sredstvima kupili državnu kuću ili stan za još pune tri godine.

Naglašava da je trogodišnji rok za povrat sredstava, koji je bio propisan tim istim Zakonom, istekao 2. lipnja ove godine, a da Vlada RH nije učinila ništa do isteka zakonskog roka, jer 'niti jedan branitelj nije dobio povrat'.


Budući da je najveći broj branitelja koji imaju pravo na povrat, s područja Slavonije, Zajednica povratnika Hrvatske podsjeća premijera Zorana Milanovića na njegovu svojedobnu izjavu - 'neka mu se osuši desna ruka ako zaboravi Slavoniju'.

'Do sada je toliko puta zaboravio Slavoniju da su mu se već morali osušiti svi ekstremiteti', kaže Kompanović, a zastupnicima Kukuriku koalicije, koji su izglasali ovaj zakon, poručuje kako ih treba biti sram zbog takve diskriminirajuće odluke.