ZLOUPORABA POLOŽAJA

Milanovićev rođak negira kriminal u NP Krka: Osvećuju mi se

28.03.2016 u 14:38

Bionic
Reading

Nisam kriv za ovo što mi se stavlja na teret, rekao nam je danas Boško Poljak (57), odgovorna osoba iz Nacionalnog parka Krka kojeg policija sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti kojom je, prema kaznenoj prijavi, za sebe i dva šibenska poduzetnika pribavio protupravnu imovinsku korist od oko 43.000 kuna, piše ŠibenikIn

Poljaka koji je široj javnosti poznat kao prvi rođak predsjednika SDP-a i bivšeg premijera Zorana Milanovića, sumnjiče da je tijekom proljeća i ljeta prošle godine sudjelovao u makinacijama tijekom obnove drvenog mosta na Skradinskom buku i na čišćenju dovodnih kanala na Roškom slapu. U policiji tvrde da raspolažu dokazima kako je Poljak, s dvojicom vlasnika šibenskih građevinskih poduzeća koja su izvodila radove i obavljala nadzor na gradilištu, iz Nacionalnog parka Krka izvukao 38,5 i 4,6 tisuća kuna.

'To su neistine i dokazat ću da sam nevin. Javnost dobro zna da su neke tvrtke imale monopol na sve poslove koje je zadnjih godina naručivala javna ustanova Nacionalni park Krka, a otkad ja radim tamo, toga monopola više nema. Svaka tvrtka koja se otad javlja na natječaj prolazi kroz transparentnu proceduru i radi se sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, a to se očito mnogima nije svidjelo', rekao je za ŠibenikIN Boško Poljak, inače član šibenskog SDP-a.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.