NAKON SVIH PREOKRETA

Milanović se oprašta na Facebooku, Hajdaš potpuno izgubio živce

24.12.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović mandat za sastavljanje nove vlade dala Tihomiru Oreškoviću, još uvijek tehnički premijer Zoran Milanović poslao je putem Facebooka oproštajnu poruku svojim biračima, u kojoj biranim riječima poraz pripisuje 'narušenim standardima'. Za razliku od njega, ministar Siniša Hajdaš Dončić nije birao riječi, nego se vulgarno obrušio na Most i Božu Petrova jer su se okrenuli Domoljubnoj koaliciji

'Hvala vam svima koji ste u proteklom vremenu bili uz nas i podržavali nas i još nas i dalje podržavate. U ove četiri godine uspjeli smo zemlju izvući iz krize što danas pokazuju sve brojke i to su činjenice. Bili smo suočeni s mnogim izazovima, ali nismo posustajali ni dana. Situacija u kojoj se Hrvatska našla u posljednjih nekoliko dana nije zabilježena u novijoj povijesti i ozbiljno je narušila povjerenje građana u politički sustav zemlje', piše Milanović.

Hvala vam svima koji ste u proteklom vremenu bili uz nas i podržavali nas i još nas i dalje podržavate. U ove četiri...

Posted by Zoran Milanović on 24. prosinca 2015


'Na ove izbore izašli smo čista srca i s jasnim rezultatima vodeći se najvišim demokratskim standardima koji od osobe koja želi obavljati najodgovorniju funkciju u zemlji zahtijevaju izborni legitimitet. Još u izbornoj noći rekao sam da smo otvoreni za razgovore i partnersku suradnju što smo u ovim pregovorima i pokazali. No, nisam mogao utjecati na razne pritiske i neiskrenost s druge strane stola, što je na kraju dovelo do zanemarivanja volje birača koji su ovakvim ishodom ostali prevareni.

Ovime su narušena demokratska pravila i standardi za koje smo se godinama borili i od njih nikad ne smijemo odustati', zaključuje Milanović, kojeg u komentarima većinom čitatelji hrabre i iskazuju podršku.

Za razliku od Milanovića, Hajdaš Dončić nije birao riječi, nego se prilično vulgarno obrušio na Božu Petrova i u postu punom grešaka zbog brzine i povišenih emocija napisao:

Travestija. Tko je sef? Karamarko ili Oresković? Petrov nije. Tesko je to za njega. To je i želio. Reforme na skromnom...

Posted by Siniša Hajdaš Dončić on 23. prosinca 2015


'Travestija. Tko je šef? Karamarko ili Orešković? Petrov nije. Teško je to za njega. To je i želio. Reforme na skromnom hrvatskom, a njih nema. Petrov na najjače.

Luđi je od HDZ-a, jer ima opsesivno-kompulzivni poremećaj (pitaj Nacionalno vijeće) - što to znači, uz reforme, ne zaboravi! A onda ključna riječ, reforme. Što su to reforme. Što je to? Reforme? To je ono sto predlaže MOST. Reforme. Pratim vas - 150 stranica promjena pravilnika. Božo, gdje su županije, općine, manji broj ministarstva, manje plaće... Da te vidim, junače? Svaki dan jedna promjena pravilnika. Reforme... Pozdrav', zaključuje Hajdaš Dončić svoj post, a komentatori mu ispod njega uzvraćaju uvredama i prozivaju ga da mu je Petrov bio dobar do prije nekoliko dana.

Božo Petrov nije se za sada oglasio na ove prozivke.