na pantovčaku

Milanović primio predstavnike udruge 108. brigade ZNG-a Slavonski Brod

20.06.2023 u 13:19

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u utorak s predstavnicima Udruge 108. brigade Zbora narodne garde RH Slavonski Brod povodom 32. obljetnice osnutka te brigade, izvijestili su iz Ureda predsjednika

Predsjednica Udruge Paula Vdovjak i članovi Izvršnog odbora Udruge Krunoslav Zadravec i Mladen Bebek predstavili su predsjedniku Milanoviću rad te udruge koja ima više od tisuću članova, a glavni joj je cilj čuvati i promovirati ratni put i značaj 108. brigade Zbora narodne garde.

Brigada je ustrojena 28. lipnja 1991. u Podcrkavlju i Sibinju, kroz brigadu je tijekom Domovinskog rata prošlo oko 5500 pripadnika, a u ratnim djelovanjima svoje živote izgubila su 182 pripadnika dok ih je 850 ranjeno.

Milanović primio predstavnike udruge 108. brigade ZNG-a Izvor: Ured predsjednika RH / Autor: Marko Beljan

Na sastanku se razgovaralo o ulozi koju je 108. brigada imala u Domovinskom ratu, ali i o egzistencijalnim i zdravstvenim problemima s kojima se danas suočavaju hrvatski branitelji, pa tako i bivši pripadnici te brigade. Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, stoji u priopćenju.

Ilustrativni video/Milanović o ZDS i slava Ukrajini Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl