SVEČANOST U CRIKVENICI

Milanović otvorio obnovljeni hotel Omorika

24.05.2015 u 09:29

Bionic
Reading

Novouređeni hotel Omorika, koji posluje u sastavu crikveničke hotelsko-turističke tvrtke Jadran d.d., u subotu je otvoren u nazočnosti premijera Zorana Milanovića, ministra turizma Darka Lorencima i drugih uzvanika, a na svečanosti je istaknuto kako je cilj Crikvenicu vratiti u vrh hrvatskog turizma

Hotel Omorika sada ima 113 soba i dva apartmana, odnosno ukupno 230 ležajeva, a ulaganjem su uređene sobe, adaptirani restoran, recepcija i aperitiv bar te je izgrađena i moderno opremljena modularna konferencijska dvorana, koja može primiti više od 250 osoba.

Premijer Milanović rekao je kako je riječ o dosta uspješnoj priči i dobro obavljenu poslu, dodavši da je pozvan na otvaranje hotela Omorika s tri zvjezdice, a da ne ide ni na otvaranje hotela s pet zvjezdica, odnosno vrlo rijetko

Međutim, rekao je, ovo je posve druga priča, ovo je državni hotel, mi državne hotele ipak polako izvlačimo iz državnog portfelja, to je prostor za privatnu inicijativu.

Ocijenio je kako je posao uspio, da crikvenički hotel Omorika izgleda bolje nego što ima zvjezdica, te da će biti još bolji i da će se tražiti daljnji partneri i ulagači.

Predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar rekao je da se pokazala želja svih da Jadran ponovno bude što je bio, naglasivši kako se i najkompleksniji problemi mogu rješavati.

Zahvalio je Vladi što je u sklopu stečaja potraživanja prema Jadranu pretvorila u vlasnički udjel, kazavši da je zajednički cilj vratiti Crikvenicu u vrh hrvatskog turizma.

Jadran je u obnovu hotela Omorika uložio 7,5 milijuna kuna, a preuređenje će omogućiti da hotel, koji je prije imao kategoriju dviju zvjezdica, dobije kategoriju tri zvjezdice.

Preuređenje hotela Omorika je dio investicijskog ciklusa, kojeg je Jadran pokrenuo nakon uspješnog izlaska iz stečaja, a koji u ovoj godini iznosi 12 milijuna kuna.

Stečaj je pokrenut 2010., nakon gotovo 20 godina agonije i nekoliko nesupjelih sanacija i restrukturiranja tvrtke, a okončan prošle godine

Ministar turizma Darko Lorencin izjavio je novinarima da se u Jadranu omogućilo zapošljavanje i kroz stečaj, da je tvrtka izašla iz stečaja, ali da se još rješavaju pitanja imovine i drugi odnosi te da će se, kada sve bude spremno, za Jadran tražiti strateški partner.

Lorencin je rekao da se i na tom primjeru pokazalo da se problemi mogu rješavati, kao i na drugim mnogobrojnim primjerima te da rezultati rada Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Centra za restrukturiranje i prodaju i Ministarstva sada dolaze na vidjelo.

Na novinarsko pitanje hoće li danas razgovarati s premijerom Milanovićem o koaliciji i izbornoj listi, Lorencin je niječno odgovorio kazavši da je još rano, a na upit ostaje li IDS u kukuriku koaliciji kazao je da se o tome još nije odlučilo, odnosno da će o tome odlučiti stranka.