posjet petrinji i sisku

Milanović o tulumu sudaca: Oni nisu svećenici niti pripadnici neke sekte. No to nije baš kak se šika

05.02.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Predsjednik RH Zoran Milanović koji je danas u obilasku Siska, Petrinje i Nebojana odgovarao je na novinarska pitanja o dnevno-političkim događajima

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, danas je u posjetu Sisku, Nebojanu i Petrinji.

'Mislim da se ovo radi uglavnom korektno. Naravno, uvijek će nekog prijepodneva ili poslijepodneva biti bijesa, jer netko nije dobio nešto, ali dobit će na kraju', rekao je Milanović. Brinu ga vrtače nastale nakon potresa.

Video: Nikola Ćutuk/PIXSELL

Na pitanje o zabavi sudaca u konobi Željka Keruma, odgovorio je: 'Suci nisu svećenici i pripadnici neke sekte, ali služe kao uzor. Zna se što znači uzor, biti umjeren i suzdržan', rekao je Milanović i dodao da ne bi optuživao te suce, ali da to nije to baš 'kak se šika.

'Ovo zaslužuje upozorenje. Ne treba to raditi. Ako imaš stare prijatelje i to ima granice. Ako ti je to prijatelj od jučer, zato što ima puno novca, onda je to druga stvar', rekao je Milanović.

  • +12
Zoran Milanović u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na pitanje o Covid putovnicama, kazao je da ne vidi smisla ako cijepljenje nije obavezno. Ako će time biti ograničeno kretanje, onda neka uvedu obavezno cijepljenje.

Na pitanje o seksualnom uznemiravanju na pojedinim fakultetima, kazao je: Netko je izjavio u klasičnoj pompoznoj maniri da je to pandemija. To je nepogoda i loša stvar, ali nije pandemija. To je kronična nezarazna bolest. Nešto što te muči, nije zarazno i nešto protiv čega se treba boriti uporno i stalno. Raditi šou od toga nije loše. Bitno je pozicija moći i dominacije. Rijetko se događa da neki kovinotokar ili viličar malteretira članicu uprave neke tvornice....Kata o tome govore holivudske glumice koje ne izlaze iz kreveta za manje od pet milijuna dolara, to me baš ne zanima. Nije isto radi li to netko nakon 30 godina kome je bankovni račun prsnuo kao voda u Sisku. Hrvatska s obzirom na muške karakteristike, a povijest je nažalost, muška povijest. No, najveći broj izuma su smislili i zlorabili muškarci. Muškarci su nasilniji i u poziciji sile', lamentirao je Milanović.