OGLASIO SE O NOVIM PARTNERIMA

Milanović o HSS-u: Narodna koalicija dobar je izbor za Hrvatsku

08.07.2016 u 14:43

Bionic
Reading

Narodna koalicija dobar je izbor za Hrvatsku, poručio je na svom profilu na Facebooku predsjednik SDP-a Zoran Milanović, prokomentiravši tako odluku HSS-a da se aktualnoj glavnoj oporbenoj stranci pridruži u koaliciji

'Pozdravljam odluku HSS-a koji je izabrao suradnju sa SDP-om i prepoznao da ta suradnja znači siguran smjer za Hrvatsku. Uvjeren sam da upravo Narodna koalicija može osigurati Hrvatskoj stabilnost i uvjete za nastavak rasta', napisao je Milanović u statusu na Facebooku.

'Siguran sam da će građani prepoznati širinu ideja, vrijednosti i programa koje
predstavlja ovakva Narodna koalicija. Ovo je dobar izbor za Hrvatsku', piše predsjednik SDP-a.

Podsjetimo, Glavni odbor HSS-a jučer je donio odluku da će ići u koaliciju sa SDP-om, čime je prekinuo suradnju s dosadašnjim partnerima u Domoljubnoj koaliciji. SDP je HSS-u navodno ponudio mjesto potpredsjednika Vlade, Ministarstvo poljoprivrede te četiri do pet zastupničkih mjesta.

Međutim, nisu svi bili oduševljeni ulaskom u suradnju sa SDP-om. Već ranije takvoj kombinaciji se usprotivila Marijana Petir, a danas je za tportal o odluci HSS-a progovorio i bivši predsjednik Branko Hrg, koji je Petir prozvao za nevjerodostojnost.