PREDIZBORNO OBEĆANJE?

Milanović: Nemam ništa protiv da Jokić nastavi voditi reformu

12.07.2016 u 09:54

Bionic
Reading

Iako je aktualni ministar u ostavci Predrag Šustar imenovao nove voditelje kurikularne reforme, ukoliko SDP na jesen ponovno osvoji vlast, na to mjesto mogao bi se vratiti Boris Jokić. Dao je to naslutiti i Zoran Milanović u svom statusu na Facebooku

'Kurikularna reforma se mora nastaviti. Naša vlada postavila je okvire i omogućila stručnjacima da rade na jednoj od najvažnijih reformi u povijesti Hrvatske. Nemam ništa protiv toga da g. Boris Jokić nastavi voditi reformu', napisao je Milanović na Facebooku.

'Od rujna 2015. zaposleno je 450 mladih znanstvenika. Tako je radila naša vlada. Još ih je 800 trebalo biti zaposleno, ali to je stalo. Nije bilo razloga da se to stopira, ali ova smijenjena vlada HDZ-a i Mosta bila je potpuno izgubljena', stoji u statusu šefa SDP-a Zorana Milanovića na Facebooku.

Podsjetimo, Milanović je već u subotu rekao da SDP inzistira na nastavku kurikularne reforme, a na pitanje bi li na čelu tog tima ponovo trebao biti Boris Jokić, uzvratio je: 'Zašto ne?'

Kazao je kako su kurikularna reforma, doprinosi za zdravstveno i mirovinska prava teme za sučeljavanje. 'O tome se s Karamarkom i HDZ-om godinama nije dalo razgovarati, nego ste imali odvojene kolone u Vukovaru, urlikanje u Kninu, a sada je toga konačno dosta, hvala ti Bože', dodao je Milanović.