ZAMJERKA SINDIKATIMA

Milanović neće 'šutnuti' Jovanovića

22.12.2013 u 19:19

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade i predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je u Splitu odbacio mogućnost smjene ministra znanosti obrazovanja i sporta Željka Jovanovića koju peticijom traži sindikat Preporod

Na upit novinara hoće li smijeniti ministra Jovanovića nakon peticije sindikata Preporod, Milanović je odgovorio protupitanjem: 'Peticiju da se šutne ministra koji se ubija od toga da s nekakvim rezultatima konsolidira jedan od najtežih resora koji je teži i od zdravstva?'.

Milanović je zamjerio 'nekim sindikatima', jer nisu bili spremni na kompromise u vrijeme kad je zemlja u ozbiljnoj krizi, rekavši da takvo ponašanje nije odgovorno.

'Volio bih da sindikalni lideri više vode računa o općoj slici, a ne svom rangu i statusu sindikalnih povjerenika, a neki od njih su u tom statusu i 20-ak godina, i od toga žive mirnije nego Jovanović i ja', istaknuo je Milanović.

Milanović je istaknuo da SDP unatoč svojim propustima i nesavršenostima nema alternativu ni u HDZ-u koji se, rekao je, ponaša licemjerno, niti u 'trećem putu' koji, po Milanoviću, ne može pridonijeti stabilnosti u Hrvatskoj.

'Mi nismo trgovali maglom, nismo takozvani stručnjaci niti 'treći putevi', to ni u jednoj ozbiljnoj europskoj uspješnoj demokraciji nikada nije dovelo do stabilnosti i čvrstoće', istaknuo je Milanović.

Poručio je kako SDP nije savršen i rekao, ne spominjući ime Aleksandre Kolarić koju je jučer Glavni odbor SDP-a isključio iz stranke, da postoje međusobne kritike unutar stranke a, kako se izrazio, 'može i javno jer ne živimo u 19. stoljeću'.

'Teza da sam ja za to da se sve razriješi u stranci je polovična - i jesam i nisam. Ako hoćeš nastupaj javno, koristi javni prostor, medije, facebook ali pazi kako se odnosiš prema svojoj stranci', naglasio je Milanović.

'Svaku uvredu, glupost i klevetu, svatko od nas može izdržati, naročito mi koji se s time susrećemo svaki dan... Ako to shvaćaš previše ozbiljno i osobno, nije dobro', dodao je i ponovio kako treba voditi računa o SDP-u koji je, kazao je, jedna od najstabilnijih i najčestitijih hrvatskih institucija.