5.000 NJIH DOBIT ĆE POSAO DO LJETA?

Milanović: Našli smo način, ne prekidamo zapošljavanje mladih!

03.04.2014 u 10:53

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović u uvodnim riječima na sjednici Vlade rekao je da su našli način da se 'praktički' ne prekida postupak privremenog zapošljavanja 5.000 mladih čiji su zahtjevi posljednjih mjeseci zapeli na čekanju u proceduri zbog nedostatka novca. Ipak, novi zahtjevi se i dalje neće primati dok se ne osiguraju sredstva iz fondova EU-a

Milanović objašnjava da je Vlada pokušala što manje opterećivati nacionalni proračun te izvući što više iz raspoloživih sredstava iz fondova EU-a, no ipak su, tvrdi, našli način da 5.000 mladih koji su podnijeli zahtjeve za zapošljavanje do ljeta dobiju posao.

'Našli smo sredstva, nećemo čekati garancije za mlade. (...) Mjera se tako praktički ne prekida. Krećemo odmah i do ljeta će svih 5.000 zahtjeva koji su u proceduri biti riješeno. Ne nasjedajte na galamu, radimo ozbiljno i po proceduri tako da uzmemo svaki mogući euro iz fondova i da rasteretimo proračun koji je prenapregnut. Živimo iznad mogućnosti kada je proračun u pitanju', kaže Milanović.

Inače, jedna od prvih odluka Vlade danas je da se deset nedavno naručenih skupocjenih Audija dodijeli MUP-u. Za što će Audiji poslužiti policiji, ministar Ranko Ostojić nije htio otkriti.