TOMISLAV KONČEVSKI

'Milanović nas ne želi u koaliciji jer smo prelijevi'

10.07.2016 u 10:04

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski gostovao je u Dnevniku HRT-a gdje je odgovarajući na pitanje zašto ih je Zoran Milanović i SDP ostavio izvan nove lijeve koalicije za prijevremene izbore kazao da su se 'zamjerili radom i jer smo prelijevi'

Na upit nije li možda razlog što su se našli u nemilosti Zorana Milanovića što su zastupnici Laburista u Hrvatskom saboru glasovali protiv opoziva vlade Tihomira Oreškovića, Končevski je za HRT kazao da to bila odluka njihovih dvoje saborskih zastupnika mimo odluke Predsjedništva. 'Tada nisam bio u sabornici jer sam bio spriječen bolešću i nisam mogao utjecati na to', kazao je Končevski. O sankcijama tim zastupnicima Jaroslavu Pecniku i Nansi Tireli odlučit će u ponedjeljak na Predsjedništvu stranke.

Končevski smatra da su postali prepoznatljiva stranka koja uzima dio glasova i HNS-u i SDP-u i da je možda i to razlog što ih više ne žele u koaliciji. Demantirao je priču da je dogovarao preslagivanje s Milanom Bandićem i da je to još jedan od razloga zašto ih lijeve koalicija ne želi. Ustvrdio je da takve spinove sigurno puštaju oni koji ih ne žele u lijevoj koaliciji. Na izbore najvjerojatnije idu samostalno.