APEL PREMIJERA

Milanović: Ljudi, na knap smo, nemamo novaca

31.05.2012 u 19:59

Bionic
Reading

Održat ćemo se samo čvrstom disciplinom, poručio je premijer Zoran Milanović gostujući u Dnevniku Nove TV. Bez obzira na pad BDP-a od 1,3 posto u prvom tromjesečju, Milanović je istaknuo da vjeruje da će ove godine gospodarski rast biti iznad nule

'Ako to ne uspijemo ove godine, nastojat ćemo to postići sljedeće. Treba dvostruko više vremena da se izvučete iz krize nego što je ona trajala', rekao je premijer.

Poručio je sindikatima javnih službi, s kojima Vlada sljedeći tjedan kreće u pregovore, da moraju biti svjesni da će se morati odreći nekih prava.

'Plaće ne želimo dirati, ali imate niz ostalih dodataka. Poručujem ljudima: na knap smo, nemamo novaca. Moramo se boriti za investicije, za očuvanje kreditnog rejtinga, moramo uvjeriti međunarodnu zajednicu da mislimo ozbiljno, moramo biti štedljiviji. Moramo ćemo se kratkoročno nečega odreći da bismo zadržali radna mjesta i razinu plaće', rekao je Milanović.

Hrvatska je u krizi. ali ne radi se, istaknuo je premijer, 'o opstanku zemlje'. Pozvao je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na dogovor oko bitnih stvari za izlazak zemlje iz recesije.

'Teme nisu Bleiburg, ustaše i partizani. Zaboravimo to, obojica smo mlađa generacija. Pitanje je hrvatskog novca i gospodarskog oporavka', naglasio je Milanović.