predsjednik u splitu

Milanović: Hrvatska se u rat u Ukrajini ne treba miješati više nego što treba i više nego što je za nju dobro i sigurno

15.03.2022 u 11:35

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je u utorak ujutro na obilježavanju 31. godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije BATT SPLIT

Milanović je rekao da se radi o velikoj postrojbi koja je, koliko god bila velika, bila mala.

'I sudbina zemlje ovisila je o malom broju pravih i hrabrih ljudi. I tako je to u svim ratovima, i u ovom ratu u Ukrajini, koji ovisi o braniteljima i srčanim borcima za obranu Kijeva, velikog grada', rekao je Milanović, prenosi HRT.

Dodao je da o tome govori oprezno i suzdržano jer ne želi da se Hrvatska u te stvari miješa više nego što treba i više nego što je za nju dobro i sigurno.

Milanović je rekao da Hrvatska oružje nije mogli ni kupiti, u početku ni krijumčariti. Sve je krenulo iz policije, iz koje je nastala hrvatska vojska.

Rekao je i da hrvatska nacija nije nastala u zadnjem ratu, da je starija, ali da je u tom ratu definitivno okovana, zakovana i istovremeno raskovana.

Milanović će u 14 sati sudjelovati na obilježavanju 30. obljetnice osnutka i djelovanja 93. Krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), prilikom čega je također predviđeno njegovo obraćanje.

  • +9
Milanović na obljetnici osnivanja specijalne policije Split Izvor: Cropix / Autor: Božidar Vukičević