podrška sa svih strana

Milanović čestitao Maji Sever na izboru za predsjednicu Europske federacije novinara

14.06.2022 u 20:48

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović čestitao je u utorak predsjednici Sindikata novinara Hrvatske Maji Sever na izboru za predsjednicu Europske federacije novinara poručivši kako se s njom slaže u vezi čvrste borbe za neovisno novinarstvo koju je najavila u svom programu

"Čestitam Maji Sever na izboru za predsjednicu Europske federacije novinara. Vidim kako ste u svom programu najavili čvrstu borbu za neovisno novinarstvo i slobodne medije, što su važnim prepoznali i drugi, dajući vam glas. U tome se slažemo. Neovisno i samo neovisno novinarstvo - uz slobodnomisleću akademiju i neovisno sudstvo - uvijek sam smatrao jednim od tri jamca demokratskog razvoja svake države i preduvjetom ostvarenja modernog društva", napisao je predsjednik Milanović na svom facebook profilu.

Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever izabrana je za predsjednicu Europske federacije novinara (EFJ) na izbornoj skupštini organizacije koja se održava 13. i 14. lipnja u Izmiru. Za Maju Sever glasalo je 137 delegata skupštine EFJ-a. Drugi kandidat za predsjednika iz Poljske Mariusz Pilis dobio je sedam glasova. Sever je prva žena predsjednica u povijesti EFJ-a.