DAO SVE OD SEBE

Milanović Ceraru: Brate, što je previše je previše

01.08.2015 u 12:52

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović u subotu je s manifestacije Kualjske ribarske noći, komentirao pismo slovenskog kolege Mire Cerara koji je poručio da su hrvatski potezi u skandalu oko arbitraže granice na Piranskom zaljevu, vrijednji žaljenja

'Nećemo tako preko medija, poslao sam pismo, izrazio sam spremnost da se nađemo, ako treba otići ću u Sloveniju, on je rekao da neće i što sad da ja radim. Dakle, mi smo zaista u ovih tjedan dana dali sve od sebe da ne damo ništa loše od sebe, da ne pretjeramo i da ne kažemo krivu riječ, ali brate, što je previše, previše je', rekao je Milanović.

Pojavile su se spekulacije oko datuma izbora, da će biti krajem godine. 'To će sad biti zabava većinu mjeseci. Mogu samo ponovit da će biti u zakonskom roku', kratko je rekao Milanović za Novu TV.

Na otoku Ugljanu premijer se osvrnuo na ribarstvo, kazavši kako je to naša najvažnija gospodarska grana.

'Uvijek je gušt kada dođeš u neki dio svijeta pa ti kažu da imaju tunu iz Hrvatske, što mi se nekoliko puta dogodilo', kazao je dodavši da je to dobar izvor prihoda i naša tradicija. 'Mi smo jedna od onih rijetkih malih nacija koje su jako vezana uz more', napomenuo je Milanović.

Premijer je upitan i za govor u Kninu. Naime, gradonačelnica Knina rekla je da će ga pozvati da održi govor u Kninu 5. kolovoza.

Rekli smo o tome sve što smo imali. Neću od toga raditi predizbornu feštu. Neki ljudi od toga žele raditi predizborni skup i potpuno im je na volju da to rade. Mi ćemo u Zagrebu imati prvo mimohod i uvjeren sam da će to biti jako lijepo. Ne prijetimo nikome, ali zaista nikome. To su naša povijest i naša sudbina. Dan kasnije otići ćemo u Knin podići barjak i to je to. Pristojno, onako kako treba. Naša Vlada je Kninu nešto dala. U prvoj godini nas je dočekao nedovršen spomenik pobjede u Kninu. To je kao da sagradiš spomenik, a ne platiš ga, pa je onda Vlada na molbu te gradonačelnice dala nekoliko milijuna kuna da se ne bismo osramotili, ne moja vlada, nego grad Knin. Molio bih da se takve stvari uvaže', zaključuje premijer.