NOVA AKVIZICIJA

Milanka Opačić ulazi u Bandićev klub: 'Glasat ću od projekta do projekta'

31.10.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Bivša SDP-ova ministrica i saborska zastupnica Milanka Opačić i službeno će danas ući u saborski klub Milana Bandića

'Odlučila sam djelovati u sklopu ovog kluba. To je jedini klub koji okuplja nezavisne zastupnike. Djelovat ću i dalje kao socijal-demokratkinja. Teško je u Saboru djelovati kao pojedinac', kazala je Opačić na početku konferencije za medije.

Kazala je kako u ovom trenutku Vlada ima većinu i da nema razloga da traže njezin glas i kako će glasati po vlastitoj savjeti i da će podržavati one projekte koji će biti u interesu građana RH.

  • +2
Milanka Opačić, novi član Kluba zastupnika Stranke rada i solidanosti Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

<<<Lik i djelo Milanke Opačić: Trideset godina je u SDP-u, nikad nije radila ništa drugo. Što će sad?

Kazala je kako je s Bandićem 19 godina bila u SDP-u. 'Svatko ima svoj stil, on ima svoj i svatko odgovara za svoje poteze', poručila je. Naglasila je kako joj se ulaskom u klub nije ništa uvjetovalo.

Na pitanje je li joj Bandić nešto ponudio, s obzirom na to da i DORH ispituje ima li u njegovim postupanjima političke korupcije, odgovorila je kako joj je donio buket cvijeća, s čim je zadovoljna..

Nakon što je 'izašla iz SDP-a, mediji su špekulirali kako bi se mogla priključiti brzorastućem Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, tj. klubu Milana Bandića.

Opačić, prema pisanju medija, jučer bila na kavi s Bandićem.

S njezinim ulaskom, broj zastupnika u tom klubu porast će na 11.

'Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika održat će konferenciju za medije. Tema konferencije: Novi članovi kluba zastupnika', stoji u pozivu medijima.

Iako se ne navodi koji su to novi članovi, za pretpostavit je da je riječ upravo Opačić.

Milanka Opačić napušta SDP Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

U zajedničkom klubu je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović iz Narodne stranke - Reformisti Radimira Čačića, s čijom su strankom izašli na izbore.

Bandić nakon što je osvojio mandat nije želio ići u Sabor te ga je zamijenio đurđevački gradonačelnik Željko Lacković.

Ubrzo nakon izbora Bandić je pojačao klub sa četiri zastupnika manjina: mađarske Robert Jankovics, romske Veljko Kajtazi, albanske Ermina Lekaj Prljaskaj i češke Vladimir Bilek.

  • +69
Sva lica Milanke Opačić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bandiću je prešao i Ivica Mišić iz stranke Promijenimo Hrvatsku, koja je na izbore izišla u koaliciji sa Živim zidom i na čijoj se listi probio u Sabor.

U svoje okrilje Bandić je prihvatio i bivšeg SDP-ovca Zdravka Ronka nakon što se ovaj posvađao s predsjednikom te stranke Davorom Bernardićem.

U Stranku rada i solidarnosti učlanio se tijekom ovog zastupničkog mandata i Kažimir Varda, dok je Bandićeva najnovija akvizicija nekadašnja visoko rangirana HNS-ovka Marija Puh.