BRANI ŠEFA NA ODLASKU

Milanka Opačić: Milanović već 10 godina radi po svom

14.10.2016 u 20:39

Bionic
Reading

Novoizabrana potpredsjednica Sabora Milanka Opačić komentirala je za televiziju N1 današnju konstituirajuću sjednicu 9. saziva Sabora

Na pitanje zašto je SDP odlučio podržati Petrova, a nisu to napravili kad se u prošlom sazivu Sabora birao Željko Reiner, Opačić je odgovorila kako je prije osam mjeseci sve pošlo po krivu.

'Nisu se ništa htjeli dogovoriti. Kad tako loše krene, taj parlament nema daleku budućnost. Ne ulazimo u kadrovska rješenja s druge strane, kao što ni mi nismo dozvolili istu stvar s Rankom Ostojićem', izjavila je Opačić.

Podršku Milijanu Brkiću mnogi su komentirali kao SDP-ovo skakanje u vlastita usta.

'Nismo mi sebi skočili usta. Problem plagijata ostaje, to je problem HDZ-a i drugih institucija. Poštujemo da svatko ima pravo kadrovirati jer ne bismo htjeli da i nama netko kadrovira', istaknula je Opačić.

Na prozivke Ivana Pernara da su u SDP-u škrtice, Opačić je poručila zastupniku Živog zida kako će se morati naučiti saborskoj proceduri.

'Od njih troje, dvoje nije u parlamentu. Tražimo da na razgovor dođu kolege koji su u Saboru. Između njih je svađa, ne zna se koliko ih je. Mjesta u samim odborima nisu raspoređena. Samo četiri su izabrana. Oni će dobiti svoj dio, samo se moraju dogovoriti je li ih četiri ili sedam, dva kluba ili jedan', rekla je Opačić.

Osvrnula se i na ponašanje Zorana Milanovića koji je propustio uvodni dio konstituirajuće sjednice Sabora.

'Milanović je na izborima dobio najviše preferencijalnih glasova u 1. izbornoj jedinici. To je dobio od građana, to je bila njegova odluka. To je Milanović, ide svojim nekim putem i drži do nekog svog stava i mišljenja, ali to ne odstupa od njegova ponašanja zadnjih 10 godina', odgovorila je Opačić.