STAN SVIMA, A NE SAMO NJIMA

Milaković: Stanove u Vukovaru trebaju dobiti i ostali građani, ne samo branitelji

08.11.2017 u 12:31

Bionic
Reading

Srđan Milaković, dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine, pozvao je u srijedu na hitnu promjenu kriterija za dodjelu stanova u Vukovaru jer po važećim, kazao je, stanove dobivaju samo hrvatski branitelji, ne i ostali građani

Milaković je reagirao na jučerašnju dodjelu 15 državnih stanova obiteljima hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, ističući da je Vukovar u zadnja dva mjeseca dobio 60 novih stanovnika, dok se Vukovarci koji godinama čekaju stan i dalje nalaze na listi čekanja ili čak i iseljavaju.  

 "Problem je u načinu na koji se to čini i prošle godine izmijenjenim kriterijima za dodjelu stanova, koji su braniteljsku populaciju i njihove srodnike stavili u položaj koji je ostalim smrtnicima nemoguće dostići. Posljedica je da se građani Vukovara, koji godinama čekaju stan, i dalje nalaze na listi čekanja i zbog toga možda i iseljavaju, dok mi uvozimo i stambeno zbrinjavamo nove građane Vukovara iz čitave Republike Hrvatske“, istaknuo je.

 Otvara se, dodaje, i pitanje utjecaja na nacionalnu strukturu grada i njezinu promjenu, gledano prije svega s aspekta broja pripadnika srpske zajednice i smanjivanja njihovog udjela u ukupnom stanovništvu grada.

 "Stoga je potrebno hitno promijeniti kriterije za dodjelu stanova za narednu godinu kako bi i ostali građani Vukovara, a ne samo branitelji dobili priliku da ostvare svoj krov nad glavom“, navodi Milaković i najavljuje kako će se obratiti i čelniku Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje.