sporan HOS-ov grb

Milaković osudio 'za dom spremni' na trafostanici i prozvao policiju te Penavu: Vukovar je iznad Ustava i zakona

  • Autor: V. Mo. / Hina
  • Zadnja izmjena 06.05.2020 13:32
  • Objavljeno 06.05.2020 u 13:29
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/snimio čitatelj

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika iz redova srpske manjine Srđan Milaković osudio je u srijedu to što je prošlog vikenda trafostanica u vukovarskom naselju Budžak oslikana s grbom HOS-a i pozdravom "Za dom spremni", ocijenivši kako je Vukovar "iznad Ustava i zakona"

"Sliku su načinili umjetnički nastrojeni navijači Dinama, iako ostaje nejasno kakve to veze ima sa sportom, a pri tom je bila prisutna i policija koja je zadužena da ovakve simbole prijavljuje i sankcionira", navodi u priopćenju Milaković te ističe da je "novi vizualni identitet" trafostanica dobila uz odobrenje vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

"Vukovar je iznad Ustava i zakona, pokazalo se to mnogo puta do sada. Ako je potrebno, potvrdit će to i čuveno premijerovo povjerenstvo sa suočavanje s prošlošću", konstatira Milaković koji ne očekuje da će policija istražiti taj slučaj, a vukovarski gradonačelnik reagirati uklanjanjem "ove sramote".

Milaković ocjenjuje da se hrvatsko društvo očito vraća u normalu jer su ponovno aktualne rasprave mogu li se fašistička obilježja isticati u javnosti. "Oni koji mašu domoljubnom simbolima ne drže ni do zakona ni do povijesnih činjenica", tvrdi dodajući kako je jedina novost to što su "protagonisti starog hrvatskog pozdrava izgubili saveznika na poziciji predsjednika države". Milaković također navodi da je u međuvremenu neki sugrađanin djelomice pokrio "slavni pozdrav" jer je u noći tijekom prošloga vikenda nepoznata osoba prebojila "Za dom spremni".