GUŽVA NA MALJEVCU

Migranti opet masovno krenuli preko granice: Djeca viču 'Hrvatska'. MUP: Nećemo ih pustiti

23.10.2018 u 11:50

Bionic
Reading

Grupa migranata, njih pedesetak, ponovo su jutros krenuli prema graničnom prijelazu Maljevac, potvrdila je za N1 Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona. Oglasila se i hrvatska policija

O kretanju ove grupe obaviještena je Granična policija BiH, kao i pripadnici MUP- USK. Jučer je veća grupa migranata vraćena s graničnog prijelaza Maljevac kod Velike Kladuše.

Druga grupa, njih stotinjak, među kojima su i djeca, prenoćila je sinoć u blizini Izačića, graničnog prijelaza između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Kako je za N1 potvrdila glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Snežana Galić, bili su pod nadzorom su pripadnika Granične policije BiH. Oni su jutros, javlja N1, ponovno krenuli prema graničnom prijelazu te pokušali blokirati promet prema granici.

Poslijepodne migranti su s Izačića vraćeni u Bihać i Cazin gdje imaju osiguran smještaj. Po migrante, među kojima je bilo i žena te veći broj male djece, tijekom popodnevnih sati lokalne su vlasti poslale autobuse kako bi ih prevezli do centara za smještaj a oni su se bez protivljenja ukrcali pod nadzorom policije, koja ih je okružila još u ponedjeljak navečer i blokirala im pristup graničnom prijelazu.

Iz policijskih izbora mediji su dobili informaciju kako je migrante na pokret potaknula lažna informacija da je granica s Hrvatskom otvorena za njihov prelazak.

Većina migranata koji su se okupili kod Izačića pristigla je iz centra uspostavljenog u hotelu "Sedra" kod Cazina u kojemu borave uglavnom obitelji s djecom. Njima se pridružio i manji broj muškaraca koji borave u improviziranom centru u napuštenom učeničkom domu u Bihaću.

Hrvatska policija: Nećemo dopustiti nezakonite prelaske granice

U popodnevnim satima priopćenjem se oglasila i hrvatska policija. 'Među migrantskom populacijom na području Bosne i Hercegovine i Republike Srbije se širi lažna vijest odnosno lažna informacija da će Republika Hrvatska dozvoliti njihov ulazak na svoj teritorij kao i daljnji prolazak prema zemljama zapadne Europe. Ministarstvo unutarnjih poslova RH i ovom prilikom naglašava da će hrvatska policija provoditi nacionalno i europsko zakonodavstvo i neće dopustiti nezakonite prelaske svoje državne granice odnosno vanjske granicu Europske unije', poručuju iz MUP-a.

  • +17
Migranti Izvor: Pixsell / Autor: Borut Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL/FA Bobo/PIXSELL