PREMIJERKA U GUDOVCU:

'Mi donosimo činjenice, a sve ostalo su priče bez vizije'

Jadranka Kosor na sajmu Gudovcu

Jadranka Kosor na sajmu Gudovcu

Izvor: Cropix / Autor: Leon Hribljan / BJELOVARSKI LIST / CROPIX

'Ne bavim se tračevima i to sam već puno puta rekla, a to je zbilja jedna trač politika u koju me nećete uvući', kazala je premijerka Jadranka Kosor odgovarajući u Gudovcu za obilaska Bjelovarskog sajma na novinarski upit je li zabranila ministru Čobankoviću da se zbog prisutnosti Josipovića i predstavnika oporbe pojavi na jučerašnjem otvaranju sajma. Premijerka je dodala kako ministri Vlade RH, ovisno o resoru i teritorijalnoj pripadnosti, trebaju biti uz premijera baš kao što je to bilo slučaj dan ranije u Vukovaru

U nastavku je odgovorila i na primjedbu oporbe da je EU Vladin trofej naglasivši da uza sve napore oporbe i njihove opstrukcije i pokušaje rušenja Vlade kako bi se zaustavili pregovori i kako bi Hrvatska bila na sporednom kolosijeku, nisu u tome uspjeli. 'Kao što znate, ja sam uspjela održati obećanje da će pregovori biti završeni do kraja lipnja i što god oni radili i koliko god se trudili, neće moći izbrisati činjenicu da je HDZ-ova vlada završila pregovore', naglasila je premijerka i dodala kako oporba pokušava sve osporiti nadajući se da će građani glasati za njih.

Premijerka smatra da je i Bjelovarski sajam pokazatelj kako ništa od oporbenjačkih tvrdnji nije točno. 'Sajam bilježi rast od 15 posto, a neke tvrtke s kojima sam razgovarala čak i do 30 posto', objasnila je Kosor i podsjetila kako će Hrvatska već prve godine ulaska u EU moći računati na 800 milijuna eura, a upravo to je uspjeh njezine vlade.

'Mi donosimo činjenice, a sve ostalo su priče bez programa i bez vizije', zaključila je premijerka.

Obilazeći sajam premijerka se zadržala kod najskupljeg kombajna na svijetu, vrijednog 4,8 milijuna kuna, koji je kupio poznati poljoprivrednik Stjepan Pavlak. Pavlak je premijerku pozvao da ga posjeti i provjeri kako kombajn radi u polju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi