veleposlanik u rimu

Mesić: Nemamo podataka da je netko od Hrvata u Italiji zaražen, ovakva situacija nije bila od Drugog svjetskog rata

11.03.2020 u 20:28

Bionic
Reading

Hrvatski veleposlanik u Italiji Jasen Mesić rekao je da kriza kakva u toj zemlji vlada zbog koronavirusa nije zapamćena od Drugog svjetskog rata

'Svi oni koji su imali priliku posjetiti Rim danas ga ne bi prepoznali. Dok sam dolazio ovdje vidio sam praktički nekoliko ljudi na ulicama, sve je zatvoreno od 18 sati, Rim polako tone u noć i naravno da se osjeća jedna posebna situacija u cijeloj Italiji, a od prije sedam dana i ovdje u Rimu, rekao je Mesić za Dnevnik HRT-a.

Mesić je dodao kako intenzivno komuniciraju s našim državljanima u Italiji te da su samo danas obavili više tisuća telefonskih poziva.

'Zasad nemamo podataka da je netko od naših državljana pozitivan ili hospitaliziran. Naravno, svi znamo za našu počasnu konzulicu koja se nalazi u izolaciji u Padovi. Molimo sve naše građane da nam se javljaju', rekao je Mesić.

Dodao je da je najbolje slijediti preporuke talijanske vlade koja poziva ljude da ostanu u kući te prenio riječi predsjednika Sergija Mattarelle, koji je stavio naglasak na odgovornost svakog pojedinca jer se samo tako kriza može prebroditi.