BANDIĆEVA PRESICA

Merčep napao Josipovićeve branitelje

04.01.2010 u 17:04

Bionic
Reading

Nezavisnom predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću potporu je u njegov stožer danas došlo izraziti 187 braniteljskih udruga, predvođenih predsjednikom UDDR-a Tomislavom Merčepom, inače osumnjičenikom za ratne zločine

'Želimo predsjednika koji zna kako objediniti Hrvatsku', a potom se prisjetio vremena kada je prvi put upoznao komunista Bandića.

'Uvrijedio mi je suprugu'

Bandić je od Josipovića zatražio ispriku, jer je spominjući njegovusuprugu povrijedio njegovu intimu. Podsjetimo, Josipović je rekao da seBandić razveo samo kako bi mogao otkupiti dva stana. 'Očekujem odmuškarca, ako je muškarac, da se ispriča, jer je uvrijedio moju suprugu.Pao je na ispitu. Imali smo problema kao i svi drugi parovi, ali ja samdanas sretan čovjek', kazao je Bandić. 

'Svidio mi se tada jer je bio neposredan', prisjetio se Merčep i dodao kako mu Ivo Josipović kako predsjednički kandidat ne paše, jer se 'ružno ponaša prema Bandiću, jer se okružio braniteljima koji nemaju činove te zbog pouke koju je poslao iz Rijeke prema kojoj će se Hrvatska uskoro zacrvenjeti'.

Merčep je kazao kako uz Milana Bandića braniteljske udruge daju i punu potporu premijerki Jadranki Kosor, a okupljanje branitelja u stožeru zagrebačkog gradonačelnika nazvao je plebiscitom.

'Milane, pobijedi, jer ne želimo lopove koji dijele Hrvatsku. Ti si onaj koji je zna objediniti i koji se tome veseli', istaknuo je Merčep.

Potporu Bandiću dao je i predsjednik udruge zatočenih i nestalih branitelja Ivan Pšenicakoji je naglasio da crvena boja u ratu označava zlo.

Okupljanje branitelja u svom stožeru Bandić već smatra pobjedom, jer 'kada plebiscitom uz njega stanu ljudi koji su u ratu slučajno ostali živi, onda je to najveća moguća podrška koju može dobiti'.

'Bandić je braniteljima obećao da Hrvatsku neće dijeliti na crvenu i crnu i pozvao sve ostale građane da kažu 'ne' crvenoj Hrvatskoj, kakvu, prema njegovu mišljenju, nudi Ivo Josipović.