PRONAĐENO POČIVALIŠTE

Merah pokopan kod Toulousea uz zračni nadzor

29.03.2012 u 22:39

Bionic
Reading

Višestruki ubojica Muhamed Merah, francuski državljanin alžirskog podrijetla koji je u ime Al Kaide ubio sedmero ljudi na jugozapadu Francuske, pokopan je u četvrtak na muslimanskom dijelu groblja u predgrađu Toulousea

Nakon zajedničke molitve tijelo je poslijepodne položeno u zemlju, a 15-ak mladih muškaraca ga je pokrilo zemljom, uz nadzor policije i helikoptera.

Merah je pokopan u Toulouseu nakon što su alžirske vlasti odbile prihvatiti njegove posmrtne ostatke i nakon što je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy pozvao da ga se pokopa u Francuskoj, naglasivši da je bio Francuz, iako njegovo ponašanje smatra 'monstruoznim'.

Merahovi roditelji su željeli da im sin bude pokopan u Alžiru, jer strahuju da će njegov grob u Francuskoj biti oskrnavljen.

Francuz alžirskog podrijetla koji je ubio tri francuska vojnika, židovskog nastavnika i troje djece, ubijen je prošlog četvrtka u pucnjavi sa policijom u Toulouseu.

Merah je trebao biti pokopan kod sela Bezaza u alžirskom okrugu Esuagijui, u kojem je rođen njegov otac, ali su to alžirske vlasti odbile.

'Alžir nema ništa s ovim slučajem i ne razumijemo zašto nas neki krugovi u Francuskoj pokušavaju uvući u to', rekao je Reutersu neimenovani izvor u alžirskoj vladi.

'Obitelj me je zadužila da organiziram pogreb u roku od 24 sata u Francuskoj', izjavio je predstavnik Velike džamije u Parizu Abdalah Zekri.