ZA POMOĆ SIROMAŠNOJ DJECI

Medvjedi i UNICEF udružili snage na Zimskom sajmu

12.12.2011 u 12:06

Bionic
Reading

Veliki 'Zimski sajam', u organizaciji UNICEF-a i zagrebačkih Medvjeda, uspješno je održan 10. prosinca ispred medveščakovog Zig Zag Fan Shopa

U sklopu sajma prodavale su se UNICEF-ove čestitke i prikupljala sredstva za djecu koja ne idu u školu, nemaju pristup zdravstvenoj skrbi i žive u siromaštvu u Hrvatskoj i svijetu.

Osim čestitki, svi posjetitelji ovog sajma imali su mogućnost kupnje i niza drugih poklona iz UNICEF-ovog asortimana, ali i priliku vidjeti kako izgleda 'krizni' UNICEF-ov šator koji je bio postavljen na ulici ispred samog Zig Zag Fan Shopa te su tako u maloj mjeri mogli doživjeti kako i na koji način UNICEF reagira u kriznim situacijama i humanitarnim katastrofama te vidjeti na koji način žive, školuju se i funkcioniraju djeca u zemljama gdje su izvanredno teški uvjeti života.

Potpis slike..
Zagrebački Medvjedi bili su domaćini ovog događaja tijekom kojeg su prodavali čestitke, družili se s djecom, te svim kupcima, ali i posjetiteljima potpisivali kupljene čestitke koje su se odmah mogle i poslati jer je u tu svrhu bio postavljen i poseban poštanski sandučić Hrvatske pošte s namjerom kako bi sve čestitke u što kraćem roku došle na željenu adresu. Zimski sajam bio je i svojevrsna proslava 65. rođendana UNICEF-a koji od prvog dana radi u službi djece svijeta, boreći se za njihova prava i poboljšavajući njihove živote te 20 godina od otvaranja kriznog ureda UNICEF-a u Hrvatskoj. KHL Medveščak Zagreb kao jedini hokejski klub na svijetu koji nosi titulu partnera UNICEF-a ove godine također slavi 50. godina svog sportskog djelovanja, a ova zajednička akcija UNICEF-a i zagrebačkih Medvjeda jedna je u nizu akcija kojima hokejaši zajedno sa svojim navijačima pomažu djeci u Hrvatskoj i svijetu!

Hokejašima Medveščaka i djelatnicima UNICEF-a pridružile su se i mnoge poznate osobe iz javnog i društvenog života Hrvatske pa su svoju potporu ovoj akciji došli dati između ostalog i voditeljice Danijela Trbović i Tatjana Jurić, glumice Ana Vilenica, Nataša Janjić i Marija Borić, glumci Goran Grgić i Damir Markovina, dok su voditelji programa bili UNICEF ambasadorica Maja Vučić te radijski voditelj Ivan Vukušić. Osim što su dali veliku podršku samom projektu, ovi poznati gosti kupnjom čestitki i ukrasa također su se uključili u ovu veliku UNICEF-ovu akciju.