slučaj ravnatelja vsoa-e

Medved vjeruje da će Milanović napraviti što treba do 10. kolovoza

04.08.2023 u 20:55

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izrazio je u petak navečer uvjerenje da će predsjednik Republike „ovih dana, prije 10. kolovoza“, supotpisati prijedlog o imenovanju ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA)

"Vlada je predložila kandidata za ravnatelja VSOA-e, premijer je jučer potpisao prijedlog i suglasnost, vjerujem da će Ured predsjednika, odnosno predsjednik (supotpisati) suglasnost ovih dana, prije 10. kolovoza“, rekao je Medved u Dnevniku HRT-a.

Naime, 10. kolovoza ističe Odluka o privremenom ovlaštenju brigadiru Anti Kujundžiću za koordinaciju poslova u VSOA-e.

Naglasio je i kako nema ni jednog razloga da se ne imenuje novi ravnatelj.

 To je jedno od pitanja koje svakako moramo riješiti, važna nam je VSOA, poglavito u današnjem svijetu, očekujem i nema razloga da se to ne učini do 10. kolovoza, poručio je.

Ministar hrvatskih branitelja čestitao je hrvatskom narodu, braniteljima i stradalnicima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluje.  

Oluja je kruna svih naših bitaka 

 „Oluja je kruna svih naših bitaka u Domovinskom ratu, ona se u svojoj sinergiji zasniva na svim našim manjim ili većim operacijama, na našoj obrani, na svim našim žrtvama i nastojanjima da oslobodimo svoju zemlju“, rekao je ministar.

 Naglasio je da su hrvatski branitelji prije 28 godina donijeli slobodu, mir i prosperitet svojoj domovini i narodu i da su na to vrlo ponosni.

 Naveo je i kako su hrvatski branitelji i stradalnici već osmu godinu mandata „inspiracija i nadahnuće“ Vladi koja kroz konkretne napore i aktivnosti „jasno daje do znanja da su branitelji oni koji su najzaslužniji  za slobodu koju imamo“.

  • +10
Knin: Generalna proba za proslavu Oluje Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

 Iz Sinja, gdje je jedan od veteranskih centara, Medved je najavio da će se do konca godine u Daruvaru otvoriti i četvrti veteranski centar te da se u novoj financijskoj perspektivi planira mreža sa  još četiri centra.

 Potvrdio je da će se u nedjelju u Aržanu, rodnom mjestu redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve u Domovinskom ratu, otvoriti memorijalni centar koji nosi njegovo ime.

 Izgradili smo centar sa ciljem da za mlade generacije ostane podsjetnik da će doprinos Josipa Jovića našeg prijatelja, redarstvenika iz Aržana, trajno ostati zabilježen u obrani i oslobađanju Hrvatske, rekao je potpredsjednik Vlade.