počeo odabir izvođača radova

Medved: 'Vidjet ćemo gdje još ima prostora da se ubrza obnova'

22.08.2022 u 16:56

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved najavio je u ponedjeljak u Sunji sastanak sa svim akterima u postupku obnove na kojem će se analizirati sve aktivnosti koje se provode, na temelju čega će se ustanoviti gdje još ima prostora da se postupci ubrzaju

Rekao je kako je, vezano uz potpisane ugovore u svim programima obnove, u opticaju više od milijardu kuna. 'Prošlog tjedna smo okončali jedan javni poziv vezan za izgradnju velikog broja zamjenskih obiteljskih kuća, a na sastanku ćemo dobiti informaciju o firmama koje su se javile na taj javni poziv', rekao je Medved.

Već je počeo odabir izvođača radova, koji će, vjeruje Medved, vrlo brzo ući u posao. 'Tako će se broj tih zamjenskih kuća u jednom trenutku popeti na više stotina, u isto vrijeme gradnje', rekao je.

  • +15
Petrinja nakon potresa Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Svi programi, od višestambenih zgrada preko zamjenskih obiteljskih kuća, te obnove javnih objekata, kako je rekao, koordinirani su sa županijom. 'Radi se vrlo dinamično i pokušat ćemo naći organizacijske oblike koji će nam garantirati još dinamičniji pristup, odnosno brži proces obnove', zaključio je.