prvi zamjenik

Medved: Ja samo potpisujem akte Vlade, sve druge aktivnosti premijer Plenković obavlja kao i inače

02.12.2020 u 13:22

Bionic
Reading

Iako premijer Andrej Plenković posao obavlja od kuće, u nekim poslovima mijenja ga potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved

'To je odluka predsjednika vlade gdje u vrijeme njegove odsutnosti ovlašćuje člana Vlade za potpisivanje akata Vlade. On je ovlastio mene. Sve druge aktivnosti predsjednik vlade obavlja kao i inače, predsjeda užim kabinetom i sjednicom Vlade', kazao je novinarima Medved u Banskim dvorima nakon sjednice užeg kabineta.

Upitan koje će se točke sutra naći an sjednici Vlade, kazao je da će poslijepodne biti objavljen dnevni red pa će svi vidjeti što je na sjednici Vlade sutra.

Medved nije odgovorio na pitanje kakve pripreme poduzima Hrvatska vezano uz nabavljanje i skladištenje cjepiva za koronavirus, dodavši da će popodne ministar zdravstva Vili Beroš dati informaciju vezanu uz to.

Osvrnuo se na optužbe Darija Juričana. 'Mene i Ministarstvo branitelja se povezuje s jednim predmetom. Otvorio ga je gospodin Juričan. Želim svima vama jasno demantirati poveznicu mene i ministarstva s tim predmetom. To je zaprimljeno u Ministarstvu branitelja 2015. kada je ministar bio Predrag Matić', kazao je Medved.

Iako je Stjepan sučić nakon incidenta u vukovaru podnio ostavku, Medved uvjerava da Uprava za nestale nastavlja s radom. 'I danas na područuju Vinkovaca i Vukovara ministarstvo provodi probna iskapanja i nastavlja redoviti proces', rekao je.

Što se pak tiče smjene Krunoslava Šeremeta, ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru, Medved kaže da je obveza njega kao ministra sazvati Upravno vijeće i staviti to pitanje na dnevni red. 'Tražit ću od MUP-a, nakon okončanja postupaka, detalje i u skladu sa saznanjima Upravo vijeće će donijeti odluku', kazao je Medved.

Na pitanje što on osobno misli, treba li smijeniti Šeremeta, Medved je rekao da ne želi prejudicirati.