INTENZIVNA ISTRAGA

Medulinac likvidiran na cesti pored Pule

14.05.2013 u 09:48

Bionic
Reading

Noćas oko 2 sata policija je u sivome land roveru pulskih oznaka na Medulinskoj cesti kraj Pule pronašla mrtvog muškarca. Policija je potvrdila da je riječ o ubojstvu. Glas Istre neslužbeno doznaje da je ubijen 48-godišnjak iz Medulina

Kako doznaju reporteri Glasa Istre, ubijen je Aldin Pašukan, bivši branitelj i nositelj Spomenice Domovinskog rata, koji je sredinom veljače 2008. godine u svojoj konobi na stanciji u Ševama pretukao Šišanca Dušana Suzovića, koji je pronađen u svom vozilu na trgu u Šišanu u teškom stanju te se zbog težine zadobovenih ozljeda neko vrijeme borio za život.

Krajem ljeta 2010. Pašukan je pravomoćno osuđen za premlaćivanje Suzovića. Priznao je nedjelo te je osuđen na 11 mjeseci zatvora uvjetno, s rokom kušnje od četiri godine. Na suđenju se ispričao Šišancu kojem je ugrozio život, a Suzović je tada izjavio da nije zainteresiran da se Pašukana kazni bezuvjetnim zatvorom.

Zbog očevida je zatvorena cesta, i to od skretanja za Šikiće do velikog rotora na novoj obilaznici. Sudeći prema položaju vozila, odnosno mjestu gdje je zaustavljeno, vozač se kretao iz smjera Medulina prema Puli.

Neki mještani Medulina kazali su da je automobil bio zaustavljen na cesti još prije ponoći, no iako se radilo o pomalo neubičajenoj situaciji, nitko nije obraćao posebnu pozornost na to misleći da se vozač možda zaustavio jer telefonira. Sudeći prema policijskoj obavijesti o zatvorenoj cesti, da je u vozilu mrtav muškarac otkriveno je tek nekoliko sati kasnije, navodno oko 2 sata. Međutim, neki vlasnici obližnjih parcela navode da su u neko doba čuli zvukove nalik hicima iz vatrenog oružja.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Prema nekim informacijama, Pašukan je oko 21.30 viđen u centru grada, a u kritično vrijeme, nekih sat do sat i pol kasnije, očito se (ponovno) kretao prema Puli. U tijeku je intenzivna istraga, no svi dosad poznati detalji ukazuju na brutalnu likvidaciju.