OGLASIO SE MVEP

Među stradalima u Istanbulu nema hrvatskih državljana

29.06.2016 u 09:50

Bionic
Reading

Trideset i šest ljudi, među kojima i stranci, ubijeno je u trostrukom samoubilačkom atentatu izvedenom u utorak navečer u međunarodnoj zračnoj luci Ataturk u Istanbulu. Prema informacijama hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova u napadu nisu stradali hrvatski državljani

'Prema za sada dostupnim informacijama dobivenim od nadležnih tijela Republike Turske, u jučerašnjem terorističkom napadu u zračnoj luci Atatürk u Istanbulu među poginulima i ozlijeđenima nema hrvatskih državljana', priopćilo je jutros Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Trideset i šest ljudi, među kojima i stranci, ubijeno je, a oko 150 ranjeno u trostrukom samoubilačkom atentatu izvedenom u utorak navečer u međunarodnoj zračnoj luci Ataturk u Istanbulu,a sumnja se da iza napada vjerojatno stoji Islamska država.

Trojica bombaša samoubojica otvorila su najprije nasumičnu vatru a potom se raznijeli na ulazu u međunarodnu zračnu luku Ataturk.

Među ubijenima velika većina su Turci, rekao je jedan dužnosnik, ali ima i državljana drugih zemalja. Zasad nema podataka o kojim se državama radi.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan snažno je osudio teroristički napad u Istanbulu te zatražio odlučni globalni odgovor kada se radi o borbi protiv terorističkih skupina.

Napad na treći najprometniji aerodrom u Europi jedan je od najsmrtonosnijih u seriji samoubilačkih napada u Turskoj.