VOZAČU PRIJETI PRIJAVA

Među ozlijeđenima najviše je studenata iz Banje Luke

18.12.2012 u 15:43

Bionic
Reading

U bosanskohercegovačkom autobusu koji je jutros nešto prije jedan sat u blizini Kutine sletio s kolnika ozlijeđene su 34 osobe, među kojima najviše studenata iz Banje Luke, a očevidom je utvrđeno da se autobus nije sudario s drugim vozilom pa je moguće da je vozač izgubio nadzor ili je zbog umora zaspao

Kako je priopćila sisačko-moslavačka Policijska uprava, nesreća se dogodila na južnom traku autoceste A 3 Bregana-Lipovac između Repušnice i Kutine kad je autobus s 55 putnika tvrtke Teša-tursa iz Laktaša (BiH), kojim je upravljao 38-godišnji državljanin BiH, preko zaustavnog traka sletio u odvodni kanal, gdje se prevrnuo na bok.

U nesreći su ozlijeđene 34 osobe, od kojih dvije teže. Vozilima hitne pomoći iz Kutine, Popovače, Novske i Siska ozlijeđeni su prevezeni u bolnice u Sisku i Novoj Gradiški, gdje im je pružena liječnička pomoć. Kako bi iz autobusa izvukli tri prikliještene djevojke, vatrogasci DVD-a iz Stružeca morali su rezati lim. Među ozlijeđenima najviše je studenata Arhitektonsko-građevinskog fakulteta iz Banje Luke, koji su se vraćali sa studijskog putovanja u Graz.

Najviše ozlijeđenih prevezeno je u sisačku Opću bolnicu, gdje je pregledano 26 osoba.

'Nakon pružene pomoći, 23 osobe puštene su na kućnu njegu. Tri su osobe bile teže ozlijeđene, ali ne opasno za život, dvije su zadržane u našoj bolnici, a jedna je prevezena u Banju Luku. Jedna je pacijentica operirana zbog prijeloma nadlaktice, a druga je zadržana zbog dijagnostike i opservacije jer ima ozljedu živca', rekao je voditelj Odsjeka traumatologije sisačke Opće bolnice dr. Željko Feljan.

Protiv vozača autobusa najavljena je kaznena prijava.