kriminal na polju

Međimurska policija krenula u obračun s kradljivcima poljoprivrednih proizvoda - dronom

03.07.2019 u 11:14

Bionic
Reading

Međimurska policija krenula je u obračun s kradljivcima na poljoprivrednim površinama uz pomoć bespilotnih letjelica - dronova

Međimurska policija krenula je u obračun s kradljivcima na poljoprivrednim površinama i to uz pomoć bespilotnih letjelica takozvanih dronova. U akciji su zajednički krenuli komunalni redar općine Belica, interventni policajci i motociklisti. Oni u kooordinaciji s operaterom 'drona' nadziru poljoprivredne površine, izvijestila je PU međimurska.

Slične akcije provodit će se sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima širom Međimurske županije. Na taj način pokušat će, objašnjavu u PU međimurskoj, suzbiti sve pojavnijji oblik kaznenih djela počinjenjih na štetu zemljoposjednika.

Tijekom proteklih nekoliko godina, navodi se, bilježi se pad prijavljenih krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje kako građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji. Stoga iz ove policijske uprave apeliraju na sve stanovnike da prijavljuju kaznena djela i prekršaje jer, ističu, to je jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju.

Policijski dron Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU međimurska